Известие

Collapse
No announcement yet.

Говорителя на дясната предна врата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Говорителя на дясната предна врата...

Още откакто взех колата на всеки "beat" на дадена песен ми придрънква много гадно говорителя на дясната предна врата.Ако песента е с повече бас направо цепи мрака - все едно ще се разглоби. Чува се нещо средно между дрънчене и вибрация,и дори и силно да подпра кората на вратата с ръка,пак продължава да дрънчи,независимо от песента.И лошото е,че дрънченето се получава дори при НЕ много засилесно радио.Вече направо започна да ми къса нервите,а без музика в колата(и почти където и да е) не мога. Та моля ви,дайте ми съвет.Да сваля ли говорителя е как да разбера какво дрънчи и дали не е от самия него,защото се е разкачил?И как да го уплътня за да не вибрира така гадно?
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Първо виж закрепването на високоговорителя. Ако се е разхлабил може да дрънчи така. Според мен или мембраната се е скъсала, или е изкривена и разцентрована, т.е. бобинката дращи в магнитната система и трябва да го смениш със здрав високоговорител.
    Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

директно сваляш говорителя - и ако продължава да стърже
      бягай до най близкия магазин за нови
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

1. Провери трите видии дето го държат за вратата дали са добре стегнати.
        2.Възможно е буксата или там кабел ли кво ли да е опрял в задната страна на говорителя.
        3.Не на последно място провери все пак какво са забравили във врата предишни собственици
        Без демонтаж няма да се разминеш
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

На единия от мойте беше счупена пластмаската с куплунга и се мяткаше свободно, като висеше само на мустаците Въпрки тва говорителя свиреше, само дето дрънчеше точно както на колегата goro Та колега, може да се разминеш и без нов. Виж ако е задрала шпулата, тогава вече нема оправяне (то може ама не си заслужава) и си за нов комплект
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря ви за отговорите,колеги.Ще сваля говорителя да видя дали не пръщи,макар че външно е абсолютно здрав,и съм сугурен,че дрънченето и трещенето е от самата врата - първо,заради лошо закрепване,и второ - заради останали неща от предишни собственици във вратата,както се изрази Yon Ще видя дали и на самата кора на вратата не и липсват щипки и не придрънква и тя.Ще огледам и говорителя все пак за ел.проблем свързан с магнита,мембраната и там каквото сте казали. Само че това ще е утре,защото сега съм супер изморен... Все пак нов ден,нов късмет! Отново благодарско към всички,които отговориха.
            Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Working...
            X